Тежка инфекция повали Микис Теодоракис

  • 24 декември 2013 16:09

  • 2341
  • 0
Тежка инфекция повали Микис Теодоракис
©

Най-великият жив гръцки композитор Микис Теодоракис бе приет спешно в атинска болница с тежка инфекция на белите дробове, пише в. Български новини.


Музикантът е бил приет с висока температура и е останал за лечение по празниците. Според лекуващите лекари, обаче състоянието му е стабилно и те са успели да овладеят високата температура. Теодоракис ще бъде подложен на основни медицински тестове, още повече, че миналата година е влизал в болница с подобни оплаквания.

Теодоракис се смята за най-разпознаваемият жив гръцки композитор на нашето време. Той е автор на повече от 1000 песни, включително и музиката на култовите филми ” Зорба гръкът,” “Z” и “Серпико.”

Композиторът винаги е бил политически активен, особено по време на гръцката военна хунта, която в крайна сметка го вкарва и в затвора.

До ден днешен Тедоракис продължава да подкрепя левите, либерални каузи и говори в полза на гръцко-турско-кипърските отношения. На 3 декември той официално стана почетен член на Атинската академия по време на церемония в негова чест.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини