Папа Франциск ще посети Светите земи

  • 19 декември 2013 20:15

  • 1106
  • 2
Папа Франциск ще посети Светите земи
© Getty Images/Guliver

Папа Франциск ще направи първата си визита в Израел и палестинските територии на 25 май. Това е предварителна програма за дейностите на папата, предаде АФП.

Израелските власти са недоволни от факта, че визитата ще бъде съвсем кратка - само 48 часа. Понтифът няма да отслужи литургия в Израел, но във Витлеем на Западния бряг на река Йордан ще има служба.

Говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди отказа да даде коментар за плановете на папата. Маршрутът на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март все още не е напълно ясен, но се очаква той да пристигне в Израел от съседна Йордания сутринта на 25 май. Папата ще се срещне с президента на Израел Шимон Перес, премиера Бенямин Нетаняху и представители на местни религиозни общности.

Вероятно папата ще посети свещени за християни и евреи места, както и мемориала на жертвите на нацизма "Яд Вашем".

Последвайте канала на

1106 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
posledni dni

2013.12.22 | 12:26

2
Поредният, който се нареди на опашката да целуне пръстена на папата. . И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра (Откровение 13:3)

2013.12.20 | 13:55

1
Какъв исраел? Това е Палестина!

Добави коментар

Водещи новини