Чешкият премиер: Побиват ме тръпки от погребението на Мандела

  • 08 декември 2013 15:32

  • 2363
  • 0
Чешкият премиер: Побиват ме тръпки от погребението на Мандела
© Getty Images/Guliver

Чешкият премиер Иржи Руснок днес се извини за неуместните си думи, записани без негово знание, че се надява да не му се  налага да пътува до Южна Африка за погребението на Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския, съобщи чешкият сайт "Чешке новини". Руснок заяви, че думите му са били неуместни и съжалява, че ги е казал.

Чешкият премиер се изпусна в частен разговор с министъра на отбраната Властимил Пицек в парламента, който вчера бе случайно  записан от микрофоните, а днес се появи в интернет и като видеоклип.

Премиерът споделил, че се надява президентът Милош Земан да отиде на погребението на Мандела, защото него лично го побивали  тръпки при мисълта, че може да се наложи да присъства. Руснок добавил, че за 15 декември, когато ще бъде погребението, той имал предвиден обяд и вечеря, но се опасявал, че заради траурната церемония ще трябва да ги отмени, пише БТА.

Притесненията на Руснок, че може да се наложи да присъства на погребението, идвали от факта, че президентът травмира крака  си при падане в дома си и може да има трудности при качването по стълбичката, водеща към президентския самолет. "Ако Земан не може да се качи в самолета, с мен е свършено", казал Руснок.

Говорителка на чешкото външно министерство посочи, че съставът на делегацията за погребението на Мандела още не е уточнен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини