"Ал Кайда" изпраща терористи с немски паспорти в ЕС

  • 07 декември 2013 17:19

  • 2485
  • 3
"Ал Кайда" изпраща терористи с немски паспорти в ЕС
©
Източници от германското разузнаване съобщиха, че членове на „Ал Кайда" с германски паспорти са подготвяли извършването на терористични нападения на територията на Европа, пише news.bg.

Според експертите проблемът идва от арабски екстремисти, които живеят в Германия, имат немски паспорти и са заминали като бунтовници-доброволци в Сирия, преминавайки през турска територия. В Турция те са предавали немските си паспорти на радикални ислямисти и срещу тях са получавали сирийски документи за самоличност.

След това немските паспорти са предоставяни на „Ал Кайда", която пък ги използвала, за да внедри на територията на ЕС терористи, приличащи на външен вид на заминалите за Сирия екстремисти.

Според източници от разузнаването ислямските бунтовници в Сирия дори са организирали лагер, където на немски език доброволците преминават през военна подготовка, преди да се включат активно в борбата срещу Башар Асад.

Според информация на ДПА в момента над 1000 арабски младежи от Европа, притежаващи документи за самоличност от страни в ЕС, се бият на страната на опозицията във войната срещу силите на режима в Дамаск. За 220 от тях е установено, че имат германски паспорти.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2485 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
анонимен

2013.12.18 | 12:20

3
А колко са в БГ под формата на бежанци или нилигални имигранти? Нали не си въобразявате че тука не са навлезли такива?
heinz

2013.12.09 | 19:12

1
Bravo na Ms. Borislava za tozi mnogo vazhen report.

2013.12.10 | 06:41

2
какво му е важното ?Още ли има смешковци дето не знаят , че Ал Кайда = ЦРУ ?

Добави коментар

Водещи новини