Буря уби най-малко трима и рани 70 души на рок фестивал в Белгия

  • 19 август 2011 06:41

  • 961
  • 1
Буря уби най-малко трима и рани 70 души на рок фестивал в Белгия
©

Най-малко трима души са загинали, а над 70 са ранени, след като буря се разрази на рок фестивал на открито в североизточна Белгия, предаде Асошиейтед прес.

Жертви на стихията станаха посетители на ежегодния рок фестивал "Pukkelpop", който бе открит в сряда в град Хаселт в провинция Източна Фландрия, уточнява ИТАР-ТАСС.

По-рано кметът на белгийския град Хаселт, намиращ се на около 80 километра източно от Брюксел, заяви, че двама души са загинали, а около 40 са ранени. Рухнали са две сцени, едната от които - над участниците във фестивала. Бурният вятър съборил метални съоръжения на входа и огромни екрани и изкоренил дървета, съобщава агенция Белга, цитирана от Франс прес.

Свидетели описаха сцени на паника, след като небето притъмняло, задухали силни ветрове, излял се пороен дъжд и градушка с диаметър над един сантиметър започнала да удря присъстващите, посочва Ройтерс.

"Беше страшно. Изглеждаше ужасно. Всички конструкции се сринаха. Имаше паника, беше като лудост", разказва Брини Гарднър, на 20 години, от Оукланд, Нова Зеландия. Линейки закараха по-тежко ранените до близките болници.

Някои от по-леко пострадалите получиха лекарска помощ в местен спортен комплекс. Над 20 линейки бяха изпратени до мястото на инцидента, отбелязва агенцията.

По данни на организаторите на тридневния фестивал присъстват общо около 60 хиляди души. Сред изпълнителите са рапърът Еминем и американските групи "Фу Файтърс" и "Офспринг".

Това е вторият смъртоносен инцидент по време на фестивал на открито тази седмица, напомня Ройтерс. В събота части от сцената се срутиха на фестивал в Индианаполис в американския щат Индиана, като убиха петима души и раниха десетки други.

Последвайте канала на

961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2011.08.19 | 18:25

1
Heavy metal!

Добави коментар

Водещи новини