В Осло правят вертикално гробище

  • 29 ноември 2013 10:00

  • 2183
  • 1
В Осло правят вертикално гробище
©

Вертикално гробище, където покойниците ще бъдат полагани в модулна висока кула, получи висока оценка за "изключително оригинален принос" към градската среда на конференция в Осло.

На форума на скандинавските гробища и крематориуми стана ясно, че нестандартното решение ще се превърне в най-високата и голяма сграда в норвежката столица, пише "Новинар".

Предвидено е всяка една от различните общности в града да разполага със собствен етаж, така че евреи, мюсюлмани и християни да имат отделни гробища. Наред с това либералните скандинавски възгледи са отредили пространство и за последния пристан на нерелигиозните, както и специални етажи за урните на кремираните покойници.

От външната страна на сградата ще бъде поставен кран, който постоянно ще надгражда нови етажи, докато старите традиционни гробища бъдат премахнати, тъй като отнемат голямо пространство. В плановете на архитектите е залегнала и друга подробност, пестяща място – проектантите имат намерение да заменят отделните гробове и надгробните плочи с колективен мемориал.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Вълчо от Павликени

2015.05.28 | 10:00

1
Всички ще умрем..А сега наздраве !!

Добави коментар

Водещи новини