Молдова парафира споразумението за асоцииране с ЕС

  • 28 ноември 2013 15:39

  • 1252
  • 0
Молдова парафира споразумението за асоцииране с ЕС
©

Във Вилнюс се състоя техническото парафиране на споразумението за асоцииране на Молдова с Европейския съюз, съобщи ИТАР-ТАСС.

От молдовска страна подписа си под текста постави министърът на външните работи и европейската интеграция Наталия Герман. Официалната церемония по парафирането на споразумението, предвиждащо също така включване на Молдова в зона за свободна търговия с ЕС, ще се състои утре, когато своите подписи под документа ще поставят молдовският министър-председател Юрие Лянка и върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г.. Молдова и ЕС се надяват да подпишат споразумение за асоцииране не по-късно от есента на 2014 г. по време на настоящия мандат на Европейския парламент и Европейската комисия.

Молдова се надява, че в този срок ще бъде взето решение за либерализация на визовия режим за нейни граждани. Преди срещата на върха във Вилнюс ЕК внесе такова предложение в ЕП и Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

БТА
1252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини