Италия освободи Джипса от "Кокаинови крале", не бил виновен

  • 19 ноември 2013 14:22

  • 1621
  • 4
Италия освободи Джипса от "Кокаинови крале", не бил виновен
©

Популярният банскалия Иван Еринин-Джипса, арестуван в добилата известност операция "Кокаинови крале", се прибра в Банско след като изтече няколкомесечното му наказание и съдът в Милано го освободи от наложената през лятото на тази година мярка за неотклонение "домашен арест".

В края на октомври е било последното заседание на съда в Милано за установяване на вината и участието на Еринин в схемата на Кокаиновите крале, начело с Брендо и съдът е освободил от отговорност по делото Иван Еринин, пише "Струма". Миналата събота Джипса се е прибрал с личния си автомобил от Милано до България .

Той беше задържан в края на май миналата година по време на специализирана операция, при която бе разбита международна група за трафик на кокаин и добила известност като "Кокаинови крале".

Според италианските разследващи начело на организацията е Евелин Банев-Брендо и благоевградчанинът Радослав Атанасов -Радето. Името на Иван Еринин пък попада в разработката "Кокаинови крале" заради познанството си с Николай Силвио Йовчев- българо-италианец, който дълго време е живял в Пловдив. Двамата се познават от България. Джипса бе причислен към бригадата на Йовчев и бе арестуван малко след него. Според италиански медии, Йовчев е осигурявал връзката между италианската част от мрежата на Брендо и Радето с българите и е осигурявал трафика на кокаин през България, Испания, Холандия и част от Италия.

По време на делата в Милано, обаче станало ясно ,че банскалията Иван Еринин познавал Йовчев покрай продажба на автомобили и не е имал отношения с него, свързани с трафика на дрога, пишат италианските медии след процеса през октомври, затова и Еринин е бил освободен.

Последвайте канала на

1621 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.11.30 | 16:16

4
This is way more helpful than anthiyng else I've looked at.
Jesse

2013.11.28 | 14:53

3
Glad I've finally found soimhteng I agree with!
Mitha

2013.11.26 | 21:55

2
That's a smart way of thniikng about it.
Джипсо

2013.11.20 | 18:54

1
Айде дойде си началника и сега вече ще стане страшно. Честито на всички фифивци. Хващайте се за палците!

Добави коментар

Водещи новини