Саркози и Меркел предложиха официално на Херман ван Ромпой да оглави еврозоната

  • 17 август 2011 14:28

  • 1016
  • 0
Саркози и Меркел предложиха официално на Херман ван Ромпой да оглави еврозоната
© gettyimages

Президентът на Франция Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се са изпратили общо писмо до председателя на Съвета на Европа Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в, съобщи АФП.

В писмото двамата държавници предлагат бившият премиер на Белгия да застане начело на новия съвет на лидерите на еврозоната.
Саркози и Меркел посочват, че се надяват да бъде заздравено координирането на финансовото планиране в еврозоната на фона на сегашната дългова криза и искат в това да се включи председателят на Съвета на Европа.
"Еврото е основата на нашия икономически успех и символ на политическото обединение на нашия континент”, пише в писмото на лидерите на Франция и Германия до Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Меркел и Саркози изразяват надежда, че председателят на Европейския съвет ще приеме новия пост.

Меркел и Саркози посочват също, че Брюксел трябва да има по-силна роля в контролирането на това как се изразходват средствата от кохезинонните и структурните фондове и да гарантира, че страните изпълняват поставените цели за таван на дълга. Предвижда се дори лишаване на страни от еврозоната от европейско финансиране. 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини