ЕК кове закони "Меркел – Саркози"

  • 17 август 2011 10:39

  • 827
  • 0
ЕК кове закони "Меркел – Саркози"
© gettyimages

Европейската комисия пристъпи към разработването на законодателна база за реализацията на предложенията на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и на френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, съобщава "Ехо Москви”.

Едно от предложенията е създаването на специален съвет за координиране на финансовата политика на всичките 17 членки на еврозоната. По думите на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу това безусловно ще допринесе за стабилността на икономическата ситуация в еврозоната. От Комисията подчертават и важността на предложението за въвеждането на такса за банковите транзакции, защото това може да повиши отговорността на финансовия сектор пред обществото.

Късно снощи Германия и Франция се обявиха срещу емитирането на еврооблигации. Канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и президента Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в. Двамата призоваха за по-голяма интеграция в еврозоната, пише австрийският в. "Ди Пресе”.
Меркел и Саркози предложиха до лятото на 2012 година 17-те страни в еврозоната да запишат в своите конституции лимит на държавния дълг. Освен това се предлага създаването на "икономическо правителство”, в което да влизат държавните и правителствените ръководители на страните от зоната на единната европейска валута. То ще се събира минимум два пъти годишно. Желаният кандидат да оглави това правителство за 2,5 години е председателят на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини