Германия гони дипломати на САЩ заради СРС-тата

  • 28 октомври 2013 14:50

  • 999
  • 0
Германия гони дипломати на САЩ заради СРС-тата
©

Германия има правото да изгони американски дипломати от страната, каза вътрешният министър на Берлин Ханс Петер Фридрих, предаде РИА Новости.

Всеки, който подслушвал стационарни и мобилни телефони на територията на нашата страна, нарушава закона, заяви ръководителят на силовото ведомство. Той поясни, че дипломатите имат особен статут и за тях е предвидена мярката изгонван от страната. Вътрешният министър подчерта и за трудностите да бъдат намерени доказателства за следенето. Фридрих припомни, че дипломатическите мисии за територия на държавата, която представляват и е много трудно местните власти да получат достъп до сградите.

Изявата на Фридрих идва на фона на скандала с подслушванията, който разтърси света. По данни на бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън Агенцията за национална сигурност е подслушвала 35 политици. Сред спряганите имена бе и това на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Министърът допълни, че в хода на преговорите за съставяне на коалиционно правителство на християндемократите на Меркел и социалистите се обсъжда и повишаването на защитата на личните данни на германците.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини