Немците към САЩ: Извинете се за следенето

  • 28 октомври 2013 13:50

  • 1024
  • 1
Немците към САЩ: Извинете се за следенето
©

76 % от германците искат администрацията на американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият да се извини официално на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, пише в. Велт ам Зонтаг.

Изданието се позовава на социологическо проучване. По данни на изследването 60 на сто от анкетираните смятат, че скандалът с подслушването на политици от 35 държави ще се отрази негативно на отношенията между Берлин и Вашингтон. В същото време една 16% от жителите на Федералната република смятат, че САЩ не трябва да се извиняват. Медията също посочва, че държавният глава на САЩ е знаел за следенето на политици, извършвано от Агенцията за национална сигурност.

Днес по повод разкритията на бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън в испанското министерство на външните работи пристигна американският посланик в Мадрид Джеймс Костос. Той обаче отказа да коментира каквото и да било след срещата си с държавния секретар по европейските въпроси Иниго Мендеса де Виго, предаде ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1024 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Potarpevsh

2013.10.28 | 14:57

1
Izpolzvat i Sistemata "Kiki" i dr.

Добави коментар

Водещи новини