Доживотен затвор за украинец, искал да взриви три джамии във Великобритания

  • 25 октомври 2013 19:20

  • 2783
  • 2
Доживотен затвор за украинец, искал да взриви три джамии във Великобритания
© Getty Images/Guliver

Украинец, който убил мюсюлманин пет дни след пристигането си във Великобритания и заложил бомби до три джамии, бе осъден днес на доживотен затвор, съобщи Ройтерс.

25-годишният Павло Лапшин призна, че е намушкал три пъти в гърба с нож възрастен мюсюлманин и е заложил експлозиви до джамии в Уолсол, Улвърхамптън и Типтън в Централна Англия. Никой не е пострадал при взривовете, но полицията заяви, че Лапшин вероятно е готвел и други нападения, след като откри при обиск в дома му химикали и експлозивни материали.

На лаптопа на украинеца били инсталирани расистки видео игри като "Етническо прочистване", в която играчите имат за задача да убиват виртуални хора, които не са от европеидната раса, съобщи съдебното жури, пише БТА.

Украинецът е намерил откъде в Бирмингам може да си купи материали за направата на взривни устройства още преди да получи разрешение да дойде на острова. Пет дни след пристигането си, Лапшин намушква с нож 82-годишния Мохамед Салем, който се прибирал от джамията към вкъщи, облечен в традиционно мюсюлманско облекло. Той обяснил пред полицията, че мотивът за престъплението му е расизъм.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2783 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.04 | 15:26

2
Само три джамии са МАЛКО!
евала

2014.11.04 | 15:26

1
Ето такива хора трябват на България и за 1месец ще се оправи работата с цигани турци и всичката друга измет която трови България

Добави коментар

Водещи новини