Ангела Меркел: Приятелите не се подслушват

  • 24 октомври 2013 18:45

  • 1103
  • 0
Ангела Меркел: Приятелите не се подслушват
© Getty Images/Guliver

Приятелите не се подслушват, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се при пристигането си за срещата на върха на европейските лидери в Брюксел, предадоха ДПА и Франс прес.

Меркел поясни, че на няколко пъти е казвала на "своите американски приятели", а и вчера по телфона на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, че между приятели не може да има подслушване. Това изявление на Меркел последва твърденията, че мобилният телефон на канцлера е бил подслушван от американските тайни служби.

Тези твърдения вече породиха гневни реакции на германски министри. Германия ще изпрати делегация в САЩ идната седмица във връзка със разкритията, предаде ДПА, като цитира германският депутат Волфганг Волф. Той съобщи това след изслушване пред парламентарна комисия за разузнавателните средства и разузнавателните служби на Роналд Пофала, високопоставен сътрудник на Меркел. Изслушването е било при закрити врата.

Подробности за състава на делегацията не се съобщават, а Пофала не каза пред медиите нищо за това пътуване, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини