Партията на Меркел бе опетнена от секс скандал

  • 15 август 2011 08:02

  • 1238
  • 0
Партията на Меркел бе опетнена от секс скандал
© Guliver/Getty Images

Консервативната партия Християндемократически съюз (ХДС) на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се бе опетнена от секс скандал, след като регионален партиен лидер подаде оставка заради връзка с 16-годишно момиче, предаде Ройтерс.

40-годишният Кристиан фон Бьотихер подаде оставка вчера като председател на ХДС в Шлезвиг-Холщайн. Връзката му с 16-годишното момиче не е незаконна, но предизвикала остри реакции в партията.

След кризисно заседание на ръководството на ХДС в провинциалната столица Кил представители на партията съобщиха, че Бьотихер ще остане лидер на парламентарната група на ХДС в провинциалния парламент. В провинция Шлезвиг-Холщайн ХДС управлява в коалиция със Свободната демократическа партия - либерали.

"Кристиан фон Бьотихер каза, че е подценил моралния компонент на връзката си", съобщи представител на ХДС.

Социологическа анкета, чиито резултати бяха публикувани в петък, показа, че управляващата десноцентристка коалиция ХДС-СвДП отстъпва по популярност на евентуален левоцентристки съюз между социалдемократи и зелени, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
1238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини