Подранилата зима парализира електроснабдяването и трафика в Алпите

  • 11 октомври 2013 18:05

  • 3069
  • 0
Подранилата зима парализира електроснабдяването и трафика в Алпите
©

Снеговалежът в Алпите остави хиляди хора без електричество и блокира основни пътни артерии в Австрия, Германия и Швейцария, пише ДПА.

Подранилата зима спря електроснабдяването на близо 30 000 домове в австрийската провинция Тирол, тъй като много дървета бяха повалени от мокрия сняг и паднаха върху електропроводи. Всички железопътни линии в региона бяха блокирани до обяд, а много шофьори закъсаха по заснежените пътища, включително в прохода Бренер, който свързва Италия с Австрия.

На повечето места се образува снежна покривка от 20 см, което не е сериозно количество по алпийските стандарти, но тя бе мокра и тежка, а шофьорите бяха неподготвени, отбелязва ДПА.

Положението бе сходно и в южната германска провинция Бавария, където властите посъветваха учениците и шофьорите да си останат у дома.

Около 12 000 домове останаха без електричество. Температурите се понижиха също в Швейцария и донесоха снежна покривка от 80 см в някои райони, но там имаше по-малко блокирани жп линии и пътища, отколкото в Австрия и Германия.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини