Тереза Мей подкрепя плана за „враждебна среда” срещу имигрантите

  • 10 октомври 2013 13:02

  • 1094
  • 0
Тереза Мей подкрепя плана за „враждебна среда” срещу имигрантите
©

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей защити плановете за създаване на „враждебна среда” за нелегалните имигранти в Обединеното кралство, докато в същото време адвокати предупредиха, че за прилагането на правителствените мерки за ограничаване на достъпа до частно отдаваните под наем жилища и за справянето с проблема със „здравните туристи” ще са нужни проверки на самоличността за всички, включително британските поданици, пише „Гардиън”.

Предупрежденията идват преди публикуването на нов закон за имиграцията, който ще наложи проверка на имиграционния статут и преди откриването на банкова сметка, получаването на шофьорска книжка или получаването на здравни услуги на Острова.

„Повечето хора ще кажат, че не е справедливо хората, които нямат право да са във Великобритания, да продължат съществуването си както всички останали, с банкови сметки, шофьорски книжки и достъп до жилищно настаняване. Ние ще променим това положение, защото вярваме, че то не е справедливо”, заяви тя по Би Би Си.

Законът ще съдържа мерки, обхващащи шест други министерства, включително това на правосъдието, транспорта, бизнеса, здравеопазването, местните администрации и заетостта и пенсиите.

По думите на британския вътрешен министър има се за цел да  се „създаде истински враждебна среда за нелегалните имигранти”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини