Нови 42 тела на мигранти бяха извадени днес от морето край остров Лампедуза

  • 06 октомври 2013 20:09

  • 1214
  • 0
Нови 42 тела на мигранти бяха извадени днес от морето край остров Лампедуза
©

Италианският министър на интеграцията Сесил Киенж, която е родена в Конго, наблюдава днес безмълвно как войници с маски носят чували с телата на африкански мигранти, удавили се край остров Лампедуза при потъването на кораб по-рано тази седмица, предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

След като днес вълнението в района на бедствието намаля, водолази извадиха от морето още 42 трупа, с което броят на загиналите достигна 160. Около 200 са безследно изчезнали и вероятно са мъртви, останали блокирани в потъналия на петдесетина метра кораб.

"Нямам думи пред смъртта", каза Киенж пред репортери. Тя добави, че Италия не може сама да се справи с тази трагедия без помощта на цяла Европа. Преди това Сесил Киенж посети оцелелите пътници от кораба, като окачестви като "срамни" условията в бежанския лагер в Лампедуза.

Повечето от 155-те оцелели от корабокрушението пребивават в този претъпкан лагер, като мнозина от тях спят под открито небе.

Мигрантите, главно от Еритрея, са плавали към Лампедуза с 20-метров рибарски кораб, когато във вторник сутринта той се преобръща. Стотици падат във водата, малцина от които могат да плуват, а мнозина остават блокирани във вътрешността на плавателния съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини