Дейвид Камерън: Ще действаме решително

  • 11 август 2011 14:36

  • 1205
  • 1
Дейвид Камерън: Ще действаме решително
© gettyimages

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. заяви днес в парламента, че правителството му "действа решително", за да възстанови реда след безредиците, шокирали страната, предаде АП.

Камарата на общините на британския парламент бе свикана днес на извънредно заседание, въпреки ваканцията на депутатите, за да обсъди кризата, създадена след масовите безредици и грабежи в най-големите градове на Кралството. Преди да пристигне в Камарата на общините, Камерън участва в заседание на кризисна правителствена комисия.
Премиерът отново изтъкна, че няма да допусне "културата на страха" да завладее Великобритания. "Правителството носи отговорност да обмисли всички възможни варианти на действие при непредвидени събития в бъдеще, в това число - когато е необходимо - да възлага задачи и на армията, така че полицията да се съсредоточи върху усилията си на фронтовата линия", подчерта премиерът.

Предвижда се на полицията да бъде дадено правото да настоява хората по улиците да не носят маски, скриващи лицата им, за да могат по-лесно да бъдат идентифицирани участниците в грабежите и вандалските действия.

"Опитваме се и да разберем как хората може да бъдат накарани да използват социалните мрежи за разпалване на безредици", подчерта той. Правителството, полицията и разузнавателните служби анализират необходимостта да бъдат въведени ограничения
на социални мрежи като Facebook и Twitter, заяви Камерън.

Правителството обмисля и варианти за изплащане на компенсации на хората и компаниите, пострадали от безредиците, избухнали в края на миналата седмица.

Последвайте канала на

БТА
1205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2011.08.14 | 00:11

1
Чекай, чекай, нали социалните мрежи бяха проява на свободата и помогнаха толкова на арабите да прегърнат демокрацията?

Добави коментар

Водещи новини