Съдят 27 хърватски роми - обирджии във Франция

  • 30 септември 2013 13:38

  • 1571
  • 1
Съдят 27 хърватски роми - обирджии във Франция
©

В разгара на полемиката във Франция относно ромите от България и Румъния днес във френския град Нанси започва делото срещу двадесет и седем роми от Хърватия, обвинени за стотици обири, пише френският в. "Фигаро".

Те са обвинени, че са част от престъпна банда и в съучастничество в грабежите, извършени от малолетните им деца. Съдените са част от три семейства от хърватски ромски клан. Те са заподозрени, че са принудили децата си да извършват серийни грабежи във Франция, но също така и в Германия и Белгия. Разследването започна през 2011 г. след опит за обир в района на Саверн, в департамента Ба Рен. Няколко месеца около 200 жандармеристи бяха мобилизирани в операцията по разкриването на този опит за грабеж, както и на още множество обири в Източна Франция. Грабежите били извършвани по една и съща схема в отсъствието на собствениците на обраните къщи. Обирите ставали по-често през деня.

Очаква се процесът да продължи до 15 октомври. Разследващите са посетили и родината на заподозрените роми и са установили, че някои от тях водят охолен начин на живот. Те са идентифицирали 66-годишна жена, която е начело на престъпната мрежа. Сега жената е в арест във Франция и ще бъде съдена отделно, като процесът срещу нея ще започне по-късно.

Последвайте канала на

БТА
1571 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
vc

2013.10.01 | 21:27

1
сичкото циган еднакво....се да крадне нещо!

Добави коментар

Водещи новини