A - ha се събират

  • 11 август 2011 10:07

  • 960
  • 0
A - ha се събират
©

Легендарното норвежко трио A-ha ще се събере, предаде ИТАР-ТАСС.

Групата от скандинавската държава ще участва в концерт, посветен на жертвите на двойния атентат на 22 юли. Проявата ще се състои на 21 август, когато е обявен ден на национален траур в скандинавската държава. "На 22 юли, ние, като цяла Норвегия и целия свят, бяхме разтърсени до основи. Това бе ужасна провокация срещу всичко, в което вярваме. В същото време ние сме горди, че живеем в малка държава и че всички, кралят Харалд V, политиците и народът се обединиха при трагедията. Много сме благодарни, че ни поканиха да участваме".

Мортен Харкет, Пол Воктор-Савой и Магне Фурухолмен ще излязат отново заедно на сцената за пръв път след последния си концерт в Осло на 4 декември. Музикантите твърдят, че са решили да направят изключение в знак на солидарност с близките на жертвите и пострадалите в терористичните актове.

При
взрива на правителствената сграда и стрелбата на остров край норвежката столица Андерш Беринг Брайвик уби 77 души. Това е най-голямата трагедия в Норвегия от Втората световна война.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини