Конфискуваха милиони от "краля на супермаркетите" в Италия

  • 24 септември 2013 17:09

  • 1579
  • 0
Конфискуваха милиони от "краля на супермаркетите" в Италия
©

Италианските власти конфискуваха днес активи за над 700 милиона евро, принадлежащи на сицилиански бизнесмен, известен като "краля на супермаркетите", осъден за връзките си с укриващ се мафиотски бос, предаде ДПА.

Съд в Трапани одобри отнемането на 12 фирми, 220 недвижими имота и 133 парцела земя. Смята се, че 64-годишният Джузепе Григоли ги е спечелил по престъпен начин, включително с пране на пари.

Григоли, който притежаваше повечето супермаркети в Западна Сицилия, беше арестуван през 2007 г. и осъден на 12 години през юли 2012 г. от апелативния съд. Съдиите установиха, че той е действал като подставено лице за Матео Месина Денаро, един от лидерите на сицилианската мафия.

Месина Денаро, който се укрива от 20 години, е получил няколко присъди на процеси, състояли се в негово отсъствие. Сред тях е и доживотна присъда за подготовката на серия бомбени атентати през 1993 г. в съучастие с други босове на сицилианската мафия. В друг процес в Палермо сенатор Антонио д'Али от партията на Берлускони "Народ на свободата" е обвиняем за връзки с Месина Денаро. Днес се очаква да се произнесе първоинстанционният съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини