Социолозите предвиждат равенство между Меркел и опозицията

  • 20 септември 2013 19:27

  • 883
  • 0
Социолозите предвиждат равенство между Меркел и опозицията
©

Десноцентристката коалиция на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и лявата опозиция имат еднаква обществена подкрепа преди парламентарните избори в неделя, показва днес социологическо проучване на института "Аленсбах", цитирано от Ройтерс.

Анкетата също така сочи, че подкрепата за евроскептичната партия "Алтернатива за Германия" се е увеличила с един пункт в сравнение с последното допитване от 18 септември, достигайки 4,5 процента - малко под 5-процентната бариера за влизане в парламента. Според проучването консерваторите на Меркел са увеличили подкрепата си от 39 на 39,5 процента, а коалиционният им партньор - свободните демократи - са паднали с половин пункт до 5,5 процента. Основната опозиционна сила - социалдемократите - са увеличили подкрепата си с един пункт, достигайки 27 процента, а техните съюзници - Зелените - са паднали с 2 пункта до 9 процента. Твърдолинейната партия "Левите" остава с непроменена подкрепа от 9 процента.

Други допитвания, от днес и от тази седмица, също предполагат оспорвана надпревара в неделя, което увеличава вероятността за съставяне на коалиционно правителство на десницата и левицата, ръководено от Меркел.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини