Осъдиха двама нашенци за сводничество в Белгия

  • 18 септември 2013 16:41

  • 1321
  • 0
Осъдиха двама нашенци за сводничество в Белгия
©

Българските граждани Георги и Ангел А. бяха признати за виновни днес от съда в белгийския град Шарльороа по обвинения в сводничество и трафик на хора, съобщи БТА, цитирайки агенция "Белга".

От двамата ще бъдат отнети общо 200 000 евро, както настояваше обвинението. Първоначалното искане на прокуратурата бе двамата братя да бъдат осъдени на 10 години лишаване от свобода. Съдът постанови, че обвиняемите ще платят и глоби за общо 36 000 евро. Съдебното решение подлежи на обжалване, като защитата настоява за условни присъди. Братята са осъдени за това, че са принудили осем свои сънароднички да проституират в Шарльороа и Епини.

Мъжете са били арестувани през април след едногодишно разследване, което целяло да установи причините за наплива на проститутки от Източна Европа след 2011 година. На основата на подслушани телефонни разговори било изяснено, че проститутките, чиято дейност в Белгия е законна, взимат по 30 евро на сеанс, но не могат да запазят за себе си никаква част от тази сума. По телефона те били заплашвани и наставлявани от двамата братя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини