В Рим арестуваха българин, който крадял хвърлени от туристите монети

  • 09 август 2011 12:28

  • 2130
  • 3
В Рим арестуваха българин, който крадял хвърлени от туристите монети
© Getty Images/Guliver Photos

Полицията в Рим арестува българин, който се е опитал да краде монетите, хвърляни от туристи в археологическата зона на Римските форуми, съобщи БНР.

Италианските полицаи задържаха на местопрестъплението 58-годишния българин Васил Христов, докато краде хвърлените от многобройните туристи монети на Древноримските форуми, в центъра на италианската столица, близо до Колизеума.

Чрез разположените в зоната телекамери властите са забелязали как българинът, посред бял ден, е прескочил огражденията и е влязъл в забранената археологическа зона, която е част от античните форуми и където по традиция посетителите хвърлят монети. После българинът безуспешно се е опитал да избяга.

След ареста полицаите намериха у него малко повече от петдесет евро в монети, които той е успял да събере за около пет минути. Българският гражданин ще бъде подложен на съд по обвинения в кражба и влизане в забранена археологическа зона.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2130 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
hmmm

2015.04.22 | 20:35

3
Българска работа :(
svidetel

2015.04.22 | 20:35

2
мда,то и на полицаите работата там е доста циганска в смисъл,че те са го арестували понеже е "крадял" от тях.Вечер нощната охрана събира парите и ги дели с ченгетата,виждал съм го лично.Да не се правят на големи поддръжници на културата.Само 1 седмица ако не се събират монетите и целия площад ще се покрие като с килим,а то всеки ден се почва на ново.Поне да ги даваха на реставраторите от музея.Работата е малко -крадеца вика, Dръжте крадеца
Българан

2015.03.18 | 16:33

1
На глад не се издържа ама си е циганска работа. В Рома ромска работа...

Добави коментар

Водещи новини