Откраднаха пръстен за 70 000 евро в Кан

  • 21 август 2013 16:50

  • 1557
  • 0
Откраднаха пръстен за 70 000 евро в Кан
©

Двама ловки разбойници са откраднали пръстен с 3-каратов диамант в Кан. Той е оценен на 70 000 евро, информира сайтът francetv.info. Според очевидци, чули акцента им, двамата мъже са били източноевропейци.

Грабежът станал във вторник сутринта в бижутерия в Кан, като първоначално служителите дори не разбрали за липсата.

Крадците влезли в магазина, представяйки се за клиенти, и помолили продавачката да им покаже няколко модела. Харесали едно бижу и единият излязъл от магазина, уж за да отиде да изтегли пари от банкомат, твърди местен полицай.

Съучастникът в престъплението продължил да си говори с продавачката, а служителката дори не забелязала липсващия пръстен. След малко вторият мъж също излязъл от магазина под предтекст, че отива да търси приятеля си, но никой от двамата не се върнал повече в магазина.

Скъпоценната вещ била взета, когато продавачката била обърната с гръб към тях. Тя и колегите ѝ усетили какво е станало, но било вече твърде късно.

Жената била толкова объркана, че не е знаела колко бижута всъщност е извадила за разглеждане от „клиентите".

По случая е започнало разследване. Предстои да бъдат разгледани записите от охранителните камери, за да бъде установена самоличността на крадците.

Бижутерията се намира в търговски център до луксозен хотел - и двата обекта носят едно и също име.

Тази кражба бе извършена в момент, в който Кан постоянно е в новините заради ставащите един след друг обири с взлом и въоръжени грабежи, при които престъпниците се насочват към скъпи бижута.

В края на юли в луксозен кански хотел бе извършена рекордно голяма кражба, при която „уловът" бе на стойност 100 милиона евро.

Последвайте канала на

1557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини