Ангела Меркел: ЕС да върне част от властта

  • 15 август 2013 12:27

  • 1950
  • 3
Ангела Меркел: ЕС да върне част от властта
©

Европейският съюз трябва да разгледа възможността за връщане на част от пълномощията на членките на Блока, призова Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, пише британският в. Дейли Телеграф.

Германският канцлер заяви: Нужна ни е по-добра координация, а това означава, че не всички решения трябва да взимат в Брюксел. Повече Европа не означава прехвърляне на пълномощия от държавите към институциите на ЕС. Тома може да означава и по-добро сътрудничество между отделните страни. Тя също подчерта необходимостта в Брюксел да помислят кои прерогативи могат да се върнат на правителствата в 28-те.

Изказването на Меркел бе широко коментирано в британските медии. Допреди няколко месеца призивите на Обединеното кралство и премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. за реформи в блока бяха подкрепяни само от Холандия. Сега обаче и Берлин е готов за реформи в ЕС, пише лондонският в. Индипендънт. Според други медии на Острова Германия иска да започне разговори с Брюксел по въпроса. За пръв път германският канцлер открито заяви за разпределението на властта. След парламентарните избори тя ще има възможност да обсъди въпроса с британския министър-председател по-обстойно, посочва Дейли мейл.

Камерън има намерението да започне преговори с Брюксел преди 2017 г. Тогава в страната ще се проведе референдум дали страната да остане в ЕС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1950 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Като пръднат в Брюксел в София се насират !

2013.08.18 | 13:11

3
Евросъюза започна все по осезаемо да заприличва на Соц . лагера само дето заповедите не идват от Москва !
До Меркел от Радой Ралин :

2013.08.17 | 21:49

2
Гъза си със рози накичи , че е насран да не личи !

2013.08.17 | 21:49

1
Няма да разберат германците що е то съюз. За тях това е организация, в която най-силният командва. Още са в племенните си виждания. Пак избрахме счупената каруца и то защото искаме да се качим при някой, а не да създадем собствена.

Добави коментар

Водещи новини