Френското следствие: Доминик Строс-Кан е бил мозъкът на оргиите

  • 09 август 2013 18:53

  • 2410
  • 4
Френското следствие: Доминик Строс-Кан е бил мозъкът на оргиите
©

Бившият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) е бил в основата на оргиите в хотел Карлтън, пише Нюзру.


Френските следователи в северния град Лил са стигнали до този извод след като се запознали с показанията на проститутките, които забавлявали финансиста и другите участници в груповите сексуални забавления. Момичетата са описали купоните като истинска война върху дюшеци. Някои от жриците са разказали за склонността на финансиста. Всички представителки на най-древната професия са били категорични: Без Строс-Кан не е минала нито една оргия. Това коренно противоречи на показанията, дадени от бившия ръководител на световната финансова организация. Той твърди, че въобще не е знаел за оргиите в хотела. Защитата на 64-годишния мъж смята да използва аргумента за това, че техният клиент не е знаел за професията на участвалите в оргиите жени. Самият признава за пребиваването си в хотела, но отрича, че жените, с които е бил да са били жрици. Той е обвиняем за сводничество, а сега може да получи обвинение в лъжесвидетелстване. Максималната присъда за такива престъпления във Франция е 10 години затвори и глоба до 1,5 млн. евро. Делото ще започне през 2014 г.

Строс-Кан бе арестуван през май 2011 г. за опит за изнасилване на камериерка в нюйоркски хотел. Заради аферта, той напусна поста си и бе сменен с Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981. Поради същата причина финансистът се отказа от президентската надпревара с Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, който бе изместен от Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. По-късно жената се отметна от думите, но французинът й плати 1,5 млн. долара.

Няколко месеца след задържането на финансиста в САЩ френската полиция прихвана кореспонденцията между финансиста и арестуван сутеньор. Тогава се оказа, че Строс-Кан е бил постоянен участник в оргии и бе арестуван по тези обвинения. През май 2012 г. той бе заподозрян за групово изнасилване. Обвиненията бяха снети, защото една от свидетелките се отметна от показанията си.

Въпреки че скандалите сложиха край на политическата кариера на французина, той стана топмениджър в две големи руски държавни компании.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2410 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.11 | 20:10

4
Тоя дърт еврвйн е мазъл жезъла като за последно.
иван

2013.08.11 | 20:10

3
Европа с такива лидери е като ябълка /отвън хубава-отвътре гнила/.Защо ли ни е тази Европа?

2013.08.11 | 20:10

2
На фона на педофилията на Първанов ли имаш предвид?

2013.08.11 | 20:10

1
Абе тоя няма ли да го изкарат негър накрая. Още кво ще кажат за него.

Добави коментар

Водещи новини