Камерън подкрепи министъра по имиграционните въпроси

  • 06 август 2013 06:09

  • 1046
  • 0
Камерън подкрепи министъра по имиграционните въпроси
©

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. подкрепи министъра, който е отговорен за спорните мерки за борба с имиграцията, независимо от отрицателните реакции за използваните методи.

Правителството твърди, че проверките на място, в рамките на които по станциите на лондонското метро се разпитват лица, заподозрени, че са нелегално в страната, се извършват след получена предварителна информация, а не са насочени срещу определени расови групи, пише "Ивнинг стандарт".

Тази операция е част от серията мащабни инициативи срещу нелегалните имигранти, включително спецоперации в цялата страна и обикалящия из Лондон микробус с билборд, който предупреждава нелегално пребиваващите да се завърнат в родината си, тъй като в противен случай ще бъдат арестувани.

Комисията по равнопоставеността и човешките права започна разследване на имиграционните проверки за евентуална дискриминация, а също така разследва кампанията с микробуса, която е част от пилотна схема.

Говорител на премиера защити проверките, като подчерта, че и преди са провеждани стотици подобни операции. Той също така заяви, че Камерън подкрепя действията на имиграционния министър Марк Харпър.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини