Словенците не са доволни от правителството

  • 05 август 2013 12:20

  • 749
  • 0
Словенците не са доволни от правителството
©

62 % от словенците не одобряват правителството, предаде сръбското радио Б92.

Работата на кабинета на Аленка Братушек е одобрявана от 32 на сто от жителите на европейската държава. Причината недоверието към кабинета в Любляна е продължаващата икономическа криза и евентуалното въвеждане на данък криза. Словенците са песимистични за икономическото развитите на страната си. Повече от половината (53%) смятат, че през следващата година състоянието държавата ще се влоши, на обратното мнение са едва 13 на сто от анкетираните. Словенците, които не очакват промяна са 32 на сто.

Жителите на Словения са критично настроени и към увеличаването на налоговото бреме. 74% смятат, че данък криза ще се отрази негативно върху семейните финанси, докато 25% не мислят така. За въвеждането на новите вземане в полза на хазната 66 на сто смятат, че той ще бъде въведено, на другия полюс са 74 на сто от участниците в изследването.

Анкетата посочва и за това, че словенците ще похарчат също толкова, колкото и миналата година, а 24 на сто по-малко, а едва четири повече. Същият процент от анкетираните въобще няма да почиват това лято.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини