Заловиха 500 кг кока

  • 25 юли 2013 12:45

  • 1461
  • 0
Заловиха 500 кг кока
©

Полицията в Гърция конфискува над половин тон кокаин, доставен в пратка с банани от Латинска Америка, съобщиха гръцките органи на реда, цитирани от ИТАР-ТАСС.

Разследването е започнало във вторник, когато търговец на остров Родос е открил около 280 кг кокаин в поръчана от него партида банани и е съобщил за находката си в полицията. При обиск на складовете с вносни банани в Атина в сряда служителите в столичния отдел за борба с наркотиците откри още 240 кг кокаин, скрит в контейнери с плодове. В резултат общото тегло на конфискуваните наркотици достигна 520 кг.

Разследването разкри, че наркотиците са били скрити в контейнери с банани от Колумбия. Товарът е преминал през италианската митница, а след това е изпратен в Гърция. Според една от версиите наркотиците са били предназначени за Италия, но погрешка са попаднали в Гърция, въпреки че не е изключено отделни членове на престъпната групировка да са базирани и в балканската държава. В разследването се включиха и съответните полицейски служби от страните в Латинска Америка.

Последвайте канала на

1461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини