Германското разузнаване е знаело за американското подслушване

  • 15 юли 2013 11:34

  • 2052
  • 0
Германското разузнаване е знаело за американското подслушване
©

Германската разузнавателна служба (БНД) е знаела от години, че американската Агенция за национална сигурност и ЦРУ са следели граждани на европейската държава, предаде ИТАР-ТАСС.

БНД се е обръщала към САЩ за помощ при откриване на похитени в Афганистан и Йемен германци. При това е ставало дума за проследяване на телефонните разговори и писмата по електроните пощи на отвлечените граждани на Федералните република. Данните позволявали да се види движението на германците. БНД е била в течение относно това, че САЩ са събирали информация, като са запили записите от разгорите няколко месеца, а информацията от кореспонденцията вечно. По-рано канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че следенето има за цел борба с тероризма.

Междувременно Би Би Си предаде за предложението Къртицата на ЦРУ Едуард Сноудън да бъде номиниран за Нобелова награда за мир. Бившият американски разузнавач не може да попадне сред номинациите за Нобелова награда за 2013 г. , защото регистрирането на кандидатите завърши на 1 февруари, обаче той може да бъде включен в номинациите за следващата година. Ако Сноудън получи престижната награда, тогава той ще бъде най-младият притежател на това звание в цялата история. В същото време наблюдателите отбелязват, че шансовете му са много малки.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини