Съкращенията в британската армия застрашават националната сигурност

  • 03 август 2011 06:25

  • 1056
  • 1
Съкращенията в британската армия застрашават националната сигурност
© Getty Images

Съкращенията в сферата на отбраната са оставили британската армия неспособна да изпълнява ефективно мисиите в Либия и Афганистан, предупреждават законодатели.

Съкращенията, също така, застрашават националната сигурност и намаляват международното влияние на страната, казват те, цитирани от вестник “Дейли Телеграф”.

Загубата на самолетоносачи, самолети и 30 000 войници означава, че въоръжените сили се борят да изпълнят „всичко искано от тях”, се заключава в критичен доклад.

„Увеличава се безпокойството”, че войската е паднала под „минималния стандарт”, нужен за провеждането на настоящи и бъдещи операции, твърди специална комисия по отбраната.

Британските депутати изказват предположението, че правителството е пожертвало националната сигурност с цел спестяване на пари.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1056 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георгиев

2011.08.03 | 19:53

1
Че ние отдавна сме изпреварили Великобритания ! В България всичко свързано с национална сигурност; с разузнаване; с контраразузнаване и с всички останали структури на специалните служби---има изградена много стройна система-- с надпис " РАЗГРАДЕН ДВОР" !

Добави коментар

Водещи новини