Запорираха имущество по делото на шефката на МВФ

  • 10 юли 2013 10:58

  • 1267
  • 1
Запорираха имущество по делото на шефката на МВФ
© gettyimages

Съдебни изпълнители описаха и запорираха имущество на френския политик и бизнесмен Бернар Тапи, предаде ИТАР-ТАСС.

Предприемачът е един от от участниците в процеса на сегашния ръководител на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, която е била икономически министър. Тапи е заподозрян в машинации по време на арбитражна процедура с държавата, при която той е получил 403 млн. евро.

Близкият до бившия президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в предприемач е обвивен във финансови измами. За извършване на сделката е бил създаден консорциум, управляван от държавната банка Сredit Lyonnais. След финализирането на сделката бизнесменът е обвинил финансовата институция в измама и поискал обезщетение. През 2007 г. сегашният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, тогава министър на финансите, е наредила делото на Тапи да бъде предадено на арбитражен съд и въпросът да бъде разгледан по бързата процедура.

Тапи посочва, че такова решение е било прието изключително с намесата на Елисейския дворец. "Решението за арбитража е взето от г-жа Лагард, но то не е могло да бъде задействано без разрешението на г-н Саркози", каза наскоро бизнесменът в интервю пред в. Монд.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.11 | 04:25

1
Краде се навсякъде! НО някъде не се усеща така явно!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини