Меркел предложи създаването на фонд "Солидарност" в ЕС

  • 27 юни 2013 21:45

  • 1267
  • 1
Меркел предложи създаването на фонд "Солидарност" в ЕС
©

Да се създаде фонд "Солидарност", от който да се възползват страните в криза. Това предложи днес Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в реч пред Бундестага, предаде БНР.

Предложението идва часове преди началото на срещата на върха на Европеюйския съвет в Брюксел. За да се възползват от него, членките на еврозоната обаче ще трябва да изпълняват строги изисквания като прилагане на реформи в икономиката и социалната система и консолидиране на бюджета, посочи канцлера в реч пред Бундестага тази сутрин. Тя предупреди също така, че в помощните механизми в ЕС не бива да се злоупотребява. "В момента, в който се заговори за общ фонд, той веднага започва да се увеличава и разширява. Накрая вместо да говорим за конкурентоспособност, говорим само за източник на нови средства", каза Меркел.

"Растежът на икономиката и консолидацията на бюджета не се изключват взаимно, посочи още тя в обръщението си към депутатите. Европа трябва да излезе по силна от кризата. Само, когато Европа е добре и Германия ще е добре", добави тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
`1`

2013.06.27 | 23:24

1
HAILL

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини