Дариха папата с два мотора и кожено яке

  • 15 юни 2013 21:29

  • 1511
  • 0
Дариха папата с два мотора и кожено яке
©

Компанията "Харли-Дейвидсън" (Harley-Davidson) подари на папа Франциск два от своите класически мотоциклета и фирмено кожено яке. Подаръкът е свързан с рокерския събор в Рим на 14-16 юни и масовото шествие на мотористи по улиците на италианската столица във връзка със 110-та годишнина на компанията, пише "Дневник".

В неделя собствениците на "Харли-Дейвидсън" ще посетят неделната литургия "Ангел Господен", която папата ще отслужи на площада пред базиликата "Св. Петър".

На този ден църквата отбелязва публикуването на енцикликата Evangelium Vitae от папа Йоан Павел II, която осъди всякакво насилие над човешкия живот, включително абортите и евтаназията. Цялата улица Via Della Conciliazione, водеща от Ватикана до река Тибър, е превърната в голям паркинг за Harley-Davidson.

На стотици рокери ще бъде позволено да паркират машините си на улицата, водеща към площада. На самата меса се очаква да присъстват между 1000 и 2000 любители на моторите, които ще получат благословия от Франциск.

Тази седмица хиляди рокери се събраха в Остия - морски град близо до Рим. За да се поберат всички мотористи, желаещи да участват в събитията, полицията на града трябваше да затвори участък от крайбрежието с дължина около километър. В празника на "Харли Дейвидсън" за четирите дни се очаква да се включат над 500 000 мотористи и почитатели на легендарната марка мотори.

Компанията е основана от приятелите от деца - Уилям Харли и Артър Дейвидсън. През 1903г. те констриурат първия си мотоциклет в съвременното разбиране за тази машина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини