Папата призна за гей лоби и корупция във Ватикана

  • 12 юни 2013 15:57

  • 1486
  • 1
Папата призна за гей лоби и корупция във Ватикана
©

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призна, че във Ватикана съществува гей лоби, като добави, че се шири и вълна на корупция. BBC цитира католическата медия, според която Папата е направил тези разкрития по време на среща с латиноамерикански католически духовници.

Духовниците от своя страна свалили на текст разговора с папата, а материалът по-късно се появил на чилийския сайт Reflection and Liberation.

Според информацията, Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е обсъждал изключително свободно проблемите на Ватикана. Той е цитиран да казва, че в администрацията има добри и святи хора, но също така имало и корупция.

Ватикана трябвало "да изчака и да види" какво може да се направи и по въпроса с "гей лобито", което съществувало в администрацията. "Вярно е, има такова", цитиран е папата.

В дните преди напускането на Папа Бенедикт през февруари, усилено се говореше по италианските медии, че гей духовници работили заедно, за да лобират за своите интереси, а така давали възможност за изнудване на Ватикана. Според някои информации, това е довело и до решението на Бенедикт да напусне поста.

По това време от Ватикана отрекоха всички подобни слухове.

Последвайте канала на

1486 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.13 | 19:36

1
Нищо ново! Това го знаят и децата!

Добави коментар

Водещи новини