Бившата на френския президент съска срещу гаджето му

  • 06 юни 2013 15:56

  • 1770
  • 0
Бившата на френския президент съска срещу гаджето му
© gettyimages

Бившата половинка на френския президент Сеголен Роаял е решена да свали Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 от поста му, коментира британският в. Дейли мейл.

Лидерът на Френската социалистическа партия определено иска да стане първата президентка на страната и е насочила цялата си злоба върху бившия си и приятелката му Валери Трирвельор, която бе дълго време тайната любовница на Оланд. Огънят на омразата се разпалва от от още един факт – избраният преди около година президент не е дал майката на четирите си деца в пост правителството. Изданието напомня, че мъжът под чехъл Оланд се е опитал да успокои гнева на съпартийката си и я назначил за вицепрезидент на Националната инвестиционна банка, но това се оказало недостатъчно за 59-годишната Роаял. Сега Оланд е пред пред дилема: Ако даде място на бившата си изгора в кабинета, тя ще плете интриги срещу Трирвельор, ако не направи това, тогава Роаял ще се превърне в най-злостния противник по време на президентския вот през 2017 г.

Междувременно, прелъстената и изоставена Роаял не пести критиките към управлението на бившия си. Тя сипе огън и жупел върху него при всеки удобен случай и нарича всяка една реформа на кабинета в Париж нерешителна и закъсняла.

Роаял бе основен конкурент на бившия президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в на вота през 2007 г., припомня медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини