Обвинителката на Строс - Кан благодари на поддръжниците си

  • 28 юли 2011 21:17

  • 690
  • 0
Обвинителката на Строс - Кан благодари на поддръжниците си
© Guliver/Getty Images

Това бе първата публична поява на 32-годишната имигрантка от Гвинея Нафисату Диало след неотдавнашните й интервюта за Ей Би Си и Нюзуик.

Диало заяви, че тя и дъщеря й плачат всеки ден през последните три месеца и трудно могат да заспят. Тя добави, че иска да е смела заради всички жени по света и благодари за подкрепата, която е получила от началото на случая.

"Не искам това, което ми се случи, да се случи и с други жени", заяви тя пред присъстващите, сред които имаше и десетки журналисти. Диало увери, че много от казаните по неин адрес неща не са верни.

Прокуратурата има съмнения за надеждността на показанията на Диало, след като бе установено, че тя поддържа контакти с наркотрафиканти и че според "Ню Йорк таймс" казала в телефонен разговор с един от тях, че Доминик Строс-КанДоминик Строс-Кан  Доминик Строс-Кан - фрeнски политик и  икономист. Роден на  25 април 1949 г. в Ньой. Завършва е богат човек и тя знае какво прави.  Според защитата й, която е изслушала записа от разговора, тя не е произнесла тези думи.

Адвокатът на Диало Кенет Томпсън, който взе думата преди нея заяви: "Заемаме позиция за всички жени по света, които са били жертва на сексуални посегателства." Той добави, че скоро възнамерява да внесе граждански иск срещу Строс-Кан.

Последвайте канала на

БТА
690 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини