Разбиха международна група за контрабанда на цигари

  • 31 май 2013 06:50

  • 1458
  • 1
Разбиха международна група за контрабанда на цигари
©

При координирана операция на полицията в няколко европейски страни е разбита международна престъпна група, занимавала се с контрабанда на цигари. Това съобщава испанското министерство на вътрешните работи.

Това е една от най-големите за последните години операции за борба с контрабндата в Европа. В разследването са участвали Испания, Португалия, Франция и Белгия. Арестувани са 13 души, сред които 10 испанци, англичанин, ирландец и белгиец. Англичанинът и ирландецът са ръководили незаконния бизнес.

В испанския курорт Марбея, откъдето лидерите на групата са ръководели престъпната дейност, са иззети и 2 700 000 пакета цигари.

Повечето пратки са преминавали през пристанищата на Алхесирас, Антверпен, Валенсия и Лисабон. Установено е, че групата е разтоварвала пратки и в България. Групата е действала чрез подставени лица и фирми, а за да не привлича вниманието на големите производители на цигари, е предлагала по-неизвестни марки. Оперирали са и в Близкия изток и Африка.

Печалбата им се изчислява на милиони евро всеки месец.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.31 | 22:04

1
Опаааа, лъсна гъга на министъра които беше шеф на пристанище варна, стана министър и вече цигари не може да се вкарват през него, хахаха, пренасочили се по други пристанища.

Добави коментар

Водещи новини