Шеста нощ продължават безредиците в Стокхолм

  • 25 май 2013 07:40

  • 4388
  • 7
Шеста нощ продължават безредиците в Стокхолм
©

Шеста поредна нощ имаше безредици в шведската столица Стокхолм. Насилието обхвана и други градове в страната, а властите изпратиха допълнителни полицейски подкрепления, за да се справят със ситуацията, съобщиха новините на TV7.

Множество амтомобили отново бяха опожарени в четири предградия на Стокхолм, населени предимно с имигранти. Вчера почти едноседмичното насилие излезе от очертанията на шведската столица. Маскирани младежи подпалиха автомобили, училище и се опитаха да опожарят полицейския участък в град Йоребру в централната част на Швеция. В друг град е била подпалена изоставена сграда. Насилието продължава въпреки, че вчера в Стокхолм пристигнаха полицейски подкрепления от Гьотеборг и Малмьо. В помощ на полицията за възстановяване на реда се включиха родители на младежи от предградията и доброволци от сдружения на местни жители.

Повод за насилието е убийството на 69-годишен мъж
от полицията, за който се смята, че е планирал нападение с мачете в предградието Хъсби. Безредиците в една от най-богатите столици в Европа шокираха Швеция - страна, която се гордее с репутацията на социално справедлива държава.

Те повдигнаха и въпросите как страната ще се справи с младежката безработица и притока на имигранти. Около 15% от шведското население са чужденци - най-високият процент в Скандинавския регион. Посолствата на Великобритания и Съединените щати предупредиха гражданите си да избягват размирните райони на страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4388 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
...

2013.05.28 | 03:27

7
"и се опитаха да опожарят полицейския участък" Много ми е любопитно. А полицаите за куровете ли се държаха че не изпозастреляха зулусите ?
.

2013.05.27 | 00:35

1
твоя коментар е на "зулус"

2013.05.28 | 03:26

6
Рязаните ще им разкажат играта! Цяла европа ще има проблеми с емигрантите
шака зулу

2013.05.28 | 03:26

5
зулусите не трябва да се пускат в белите държави.много са им големи куровете и европейките си падат по тях.
Ю.В.

2013.05.27 | 20:59

4
Никой не е карал Швеция да вкaрвa имигранти за подобряване на расата си.Така им се пада.Единствената държава,която вкара араби,турци,индийци,негри за да подобри расата си.Това и е за урок.Но това очаква и другите страни от западна Европа,на които им трябва незаплатена работна ръка.
Бай Добри

2013.05.27 | 20:59

3
Ей как не разбрте, че европейския съюз е една вавилонска кула, която рано или късно ще се срути! Работите отиват на рано, след като продължават да пускат чалми, негри и всякакви други ауслендъри. Да не говорим за кюрдите, които чакат турция да влезе у Европата! Ама то и ние не сме за там, но това е друга тема.....
kesterme

2013.05.27 | 20:40

2
Това са хора рзорени и оставени без препитание в собствените си държви от същите тези капиталисти.

Добави коментар

Водещи новини