Младежите в Гърция искат да емигрират

  • 16 май 2013 20:18

  • 1168
  • 1
Младежите в Гърция искат да емигрират
©
Младите хора в Гърция вече не мечтаят за държавна работа, сочи изследване на университета в Пирея, съобщава БНР, позовавайки се на електронното издание на гръцкия вестник "Етнос".

Проучването е направено сред 515 души на възраст между 18 и 30 години в четири области. Анкетираните смятат, че за гръцката криза е виновна самата политическа система, а не Европейският съюз, Германия или Международният валутен фонд. По отношение на професионалната си реализация младежите категорично отхвърлят възможността да бъдат назначени на държавна служба. Този резултат буди изненада, тъй като през 2008 г. за 8500 места в държавния сектор са били подадени 100 хиляди молби, отбелязва "Етнос".

Младите хора в страната смятат като единствено решение за реализацията си отварянето на компания, показва проучването. Според 75 на сто от анкетираните решението за кризата ще стане в рамките на Европейския съюз. Те са на мнение, че до три години ситуацията в Гърция ще се подобри и искат смяна на хората, които управляват държавата. Младите мислят, че обществото няма да издържи нови рестрикривни мерки. Между 75 и 80 на сто от участвалите в анкетата обмислят да емигрират като първата по предпочитание дестинация е Германия, следвана от Франция, скандинавските държави и САЩ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
alexandra

2013.06.01 | 15:42

1
ama kakva e taq glupava statiq ?! mladezite go pravqt masovo v evropa ! estestvno 4e gurcite 6te iskat, kade ne iskat !?

Добави коментар

Водещи новини