Франция повежда ЕС напред

  • 16 май 2013 18:39

  • 895
  • 0
Франция повежда ЕС напред
©

Президентът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 обяви инициатива, с която Франция ще изведе Европейския съюз от унинието, съобщава БТА, цитирайки АФП.

"Ако Европа не напредва, тя изпада или по-скоро се заличава от картата на света, от мислите на народите. Мой дълг е да изведем Европа от нейното униние и да преодолеем отдръпването на народите, което може да застраши бъдещето на Европейския съюз", заяви той на пресконференция на първата годишнина от встъпването му в длъжност. Оланд обяви европейска инициатива от четири точки, които се отнасят до икономическото управление на ЕС, младежта, енергетиката и европейската интеграция. "Германия неведнъж е обявявала, че е готова за политически съюз. Франция също е готова да определи контурите такъв политически съюз", каза президентът и си даде срок от две години, за да го очертае.

Президентът, чиято популярност достигна най-ниски стойности в Петата република, обяви инициативата ден след като Франция официално навлезе в рецесия, добавя АФП. "Година Първа бе изцяло посветена на защита на нашия суверенитет, на вкарване на ред в нашата икономика, на опазване на нашия социален модел и на поправяне на несправедливостите. Година Втора ще бъде на настъплението, а то ще бъде преди всичко инициатива за Европа", обеща Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини