Британците си искат кралицата докрай

  • 12 май 2013 16:15

  • 1737
  • 0
Британците си искат кралицата докрай
©

Все повече британци допускат възможността кралица Елизабет II да абдикира по здравословни причини, макар че мнозинството продължава да иска тя да остане на трона докрай, според проучване във в. "Сънди таймс", цитирано от БТА и Франс прес.

Проучването, направено десетина дни преди абдикирането на холандската кралица Беатрикс и възкачването на престола на нейния син Вилем-Александер, показва, че 53% от британците искат Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и, която е на трона от 61 години, да остане кралица до смъртта си.

Все пак това мнозинство е намаляло в сравнение с март, когато на това мнение са били 64 на сто от анкетираните.

Ако обаче кралицата се разболее прекалено тежко, за да изпълнява правомощията си, относително мнозинство от 48% смятат, че тя би трябвало да се откаже от престола. 43 на сто твърдят, че тя трябва да остане на трона въпреки всичко (срещу 51 на сто през март).

В допитването на института "YouGov" се вижда и нарастващата популярност на Чарлз, чиято роля все повече се изтъква в Бъкингамския дворец. Според 50% от анкетираните първородният син на кралицата би бил добър крал - с 13 пункта повече от май 2012 г.

Елизабет Втора, която след възкачването си на престола обяви, че поема "доживотна работа", започна да прехвърля много от  ангажиментите си в чужбина на други членове на кралската фамилия.

Последвайте канала на

1737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини