Подготвят стачка в хърватския авиопревозвач "Кроация Еърлайнс"

  • 11 май 2013 11:37

  • 750
  • 0
Подготвят стачка в хърватския авиопревозвач "Кроация Еърлайнс"
©

Синдикатите в авиокомпанията "Кроация Еърлайнс" обявиха официално, че от 06.00 часа във вторник започват стачка, съобщиха хърватски медии.

Стачката ще продължи до изпълнение на всички искания на служителите, а ключовото е - изпълнение на всички задължения в колективния трудов договор от 2012 година.

"Кроация Еърлайнс" натрупва загуби, които постепенно се увеличават. По всички показатели авиокомпанията е далеч зад своите конкуренти, понижили са се възнагражденията, а само в последната година са напуснали 10 % от летателния персонал, съобщиха синдикатите. От ръководството на авиокомпанията обявиха, че стачката няма да наруши превозите, тъй като по-голямата част от пътниците ще бъдат превозени от партньорски авиокомпании. На интернет страницата на авиопревозвача са публикувани полетите, които ще бъдат анулирани заради стачката. Всички пътници, които имат билети, може да ги заменят, или да поискат възстановяване на парите. Компанията се извинява за проблемите, предизвикани от стачката. Проблемите в хърватския авиопревозвач достигнаха връхната си точка миналата неделя, когато по-голямата част от полетния персонал излязоха в болнични, а ръководството на компанията започна разследване.

Синдикатите обвиняват ръководството, че оказва натиск върху лекарите - да не дава болнични на служителите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини