Барозу призова Италия да спазва фискална дисциплина

  • 10 май 2013 06:37

  • 695
  • 0
Барозу призова Италия да спазва фискална дисциплина
©

Италия не може да си позволи да забави темповете на своята програма за фискална консолидация. Такава политика е нецелесъобразна, поради което новият премиер на страната Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през не трябва да разчита на нея, смята председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, предаде Ройтерс.

„Реалността е такава, че устойчивото фискално положение на страната е гаранция за доверието от страна на инвеститорите, без което няма инвестиции и съответно няма икономически ръст”, отбеляза Барозу.

На 28 април в Италия встъпи в длъжност ново правителство, оглавявано от Енрико ЛетаЕнрико Лета Енрико Лета – италиански политик, роден на 20 август 1966 г. в Пиза. Завършва политология през, което стана резултат от коалиция между лявоцентристите и партията на бившия премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 „Народ на свободата”. Сред основните приоритети на новия министерски кабинет са борбата с икономическата стагнация и ръста на нивото на безработицата.

Последвайте канала на

Novini.bg
695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини