В Париж се проведе шествие срещу мерките за строги икономии

  • 05 май 2013 20:53

  • 1009
  • 0
В Париж се проведе шествие срещу мерките за строги икономии
©

Според оценките на местната полиция около 30 хиляди души в Париж взеха участие в шествие на левите политически сили срещу политиката на строги икономии.

От своя страна представителите на "Лявата партия” на Жан-Люк Меланшон, един от вдъхновителите на протеста, заявиха, че в шествието от площада на Бастилията до площада на Нацията са взели участие 180 хиляди души, предаде РИА Новости.

На митинга на площада на Бастилията Меланшон заяви, че неговите привърженици не приемат политиката на строги икономии, "чиято цел е европейците да страдат безкрайно".

В интервю за днешния брой на "Паризиен” политикът също така рязко разкритикува курса на държавния глава Франсоа Оланд, когото през 2012 г. той подкрепи на втория тур на президентските избори. Според него президентът на Франция е една от причините за кризата в Европа, тъй като защитава интересите на големия бизнес и подкрепя политиката за строги икономии, която е в ущърб на работническата класа. Меланшон призова Оланд да завие вляво – "там, където той беше избран”, а също така предложи себе си за нов премиер на страната.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини