Великобритания увеличава помощта за сирийската опозиция

  • 22 април 2013 17:05

  • 627
  • 0
Великобритания увеличава помощта за сирийската опозиция
©

Великобритания призовава международната общност да активизира усилията си за търсенето на политическо решение на конфликта в Сирия и обеща да увеличи обема на помощта за сирийската опозиция.

Британският външен министър Уилям Хейг посочи, че ще обсъди ситуацията в близкоизточната страна с колегите си от Европа, предаде РИА Новости.

Медиите съобщиха по-рано, че в хода на сблъсъци между правителствените сили и опозицията в предградие на Дамаск са загинали 85 души. Британският външен министър осъди действията на сирийската армия, определяйки инцидента като „клане”.

„Случилото се за пореден път напомня за жестокостта на режима на Башар Асад и царящата в страната атмосфера на безнаказаност. Тези събития подчертават необходимостта да се сложи край на конфликта в Сирия. По-рано ние достигнахме съгласие да се удвоят усилията за търсенето на политическо решение на проблема и за увеличаването на помощта за опозицията. Ще обсъдя тези въпроси с ръководителите на министерствата на външните работи на страните от ЕС днес”, гласи изявление на Хейг, публикувано на сайта на британското външно министерство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини