Ангела Меркел пак се гласи за канцлер

  • 18 април 2013 15:35

  • 793
  • 0
Ангела Меркел пак се гласи за канцлер
©

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заявява, че възнамерява да изкара още един пълен четиригодишен мандат като канцлер на Германия, ако оглавяваната от нея коалиция бъде преизбрана на изборите през септември, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

С това свое изявление в публикувано днес интервю Меркел отхвърля предположенията на някои медии, че ще се оттегли от политиката през 2015 г.

"Искам да продължа дясноцентристката коалиция и искам да работя за нашата страна и нейния народ като канцлер през целия законодателен мандат", казва тя пред "Билд".

В публикувана по-рано тази седмица книга на репортера от "Билд" Николаус Бломе пише, че Меркел може да се оттегли от канцлерския пост две години преди края на мандата си, в случай, че преди това спечели изборите. В този евентуален момент на оставка тя би приключила десетгодишен престой на върха на властта в Германия при навършена 60-годишна възраст.

В интервюто за "Билд" Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се отказва да отговори на въпроса дали ще се яви отново на избори през 2017 г. "Знаете, че аз решавам нещата тогава, когато трябва да го правя", заявява тя.

ИТАР-ТАСС привежда данни от проучване на социологическия институт "Форса", според които, ако в Германия имаше преки избори за канцлер, то за Меркел биха гласували 58 на сто от хората, а кандидатът на социалдемократите за канцлер Пер Щайнбрюк би бил предпочетен от 17% от избирателите.

Последвайте канала на

793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини