Меркел: Желая успех на Франция

  • 17 април 2013 18:54

  • 912
  • 0
Меркел: Желая успех на Франция
©

Лидерите на Германия и Естония се похвалиха взаимно за взетите мерки за икономии, изразявайки обаче опасения заради продължаващите бюджетни проблеми в други европейски страни и най-вече във Франция, съобщи БТА.

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се се срещна с естонския премиер Андрус Ансип часове, след като френското правителство призна, че няма да успее да постигне планираното намаляване на бюджетния дефицит.

"Желаем успех на Франция, защото тя просто е важна за стабилността на еврозоната като цяло. Ще следим приятелски усилията за реформи, които започнаха в страната", каза Меркел.

"На Европа се падат 8% от световното население, 25 процента от световния брутен вътрешен продукт и 50 на сто от световните разходи за социално благоденствие. Тези пари трябва да бъдат спечелени", подчерта канцлерът.

Ансип направи подобен коментар. "Лесно е да се натрупват дългове, но е трудно да се изплащат. Не е правилно да харчим за сметка на бъдещите поколения", заяви естонският премиер.

Меркел изрази възхищение от успеха на реформите в Естония, а Ансип определи германския канцлер като "добър лидер за целия ЕС".

Последвайте канала на

912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини